Gjithashtu pas ceromonis perkujtimore do te kete nje banket per te gjith te ftuarit dhe qytetaret qe kane deshir te marin pjese.

07/07/2021.

. Veshja kryesore e burrave është fustanela, kallat dhe opingat me xhufka të zeza në majë të tyre, në kokë mbanin fesin me ngjyrë të bardhë.

Në zonën e devollit fustani i gruas është prej stofi, jo i trashë.

.

May 9, 2023 · Veshjet e meshkujve Rrobat e meshkujve të Karadak përbëhen nga këmisha, kordoni, jelek, mitani, xhurdia, leshi, çorape, mokasina, plis dhe pajisje të ndryshme si. 01. .

Apr 19, 2017 · Ja se cilat jane veshjet tradicionale shqiptare.

Qe ne kete dite hyrja ne muze do te jete falas. May 18, 2014 · Veshjet tradicionale te Shqiperise. .

. .

Veshjet popullore të traditës në trevat e Vlorës janë të shumëllojshme dhe mund të shndërrohen në një resurs të vërtetë për zhvillimin e turizmit kulturor.

.

Bashkë. Sulaj tregon për ruajtjen dhe prezantimin e veshjeve tradicionle tek shqiptarët dhe të huajt si dhe idenë e veçantë për.

Veshja kryesore e burrave është fustanela, kallat dhe opingat me xhufka të zeza në majë të tyre, në kokë mbanin fesin me ngjyrë të bardhë. .

Veshja kryesore e burrave është fustanela, kallat dhe opingat me xhufka të zeza në majë të tyre, në kokë mbanin fesin me ngjyrë të bardhë.
Veshjet popullore, janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës tradicionale.
Veshjet popullore, jane pa dyshim nje nga.

Mar 20, 2015 · veshjet popullore të grave bie në sy përdorimi i ngjyrave të forta bazë si: e bardhë, e zezë, e kuqe, dhe vishnjë.

Tipet kryesore të veshjeve.

Veshjet popullore, janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës tradicionale. . .

. Feb 19, 2021 · VESHJET E BURRAVE. . Shkruar nga: Nga Aferdita Onuzi. Jan 22, 2016 · Tiranë, 23.

Veshjet popullore.

Mar 12, 2023 · Ekspozite me veshje popullore ne Apoloni (Foto Atsh)Ekspozita “Vishu me trashëgimi”, një koleksion veshjesh popullore të qytetit të Beratit, vazhdoi rrugëtimin duke u ndalur në Apoloni, si bashkëpunim midis Qendrës Muzeore Berat dhe Parkut Arkeologjik të Apolonisë, shkruan “ATSH”. .

.

Jul 23, 2020 · Përgatitur nga mjeshtrit beratas, kostumet sikur ende përcjellin jehonën e luksit bizantin – veshje që tregonte shijen, elegancën dhe finesën e grave të.

Kjo për shkak edhe se qyteti i Beratit ka një histori dhe kulturë.

Mar 12, 2023 · Veshjet popullore të Beratit ekspozohen në Apoloni.

Kanionet e Osumit janë një “thesar” për t’u zbuluar.